LEGENDS of ROCK Tribute Festival: Metallica, AC/DC, Guns N' Roses, The Pinheads

24 mei 2019 19:00 - 01:00h

Deze editie van LEGENDS of ROCK Tribute Tour, onderdeel van het Woerdens Lentefestival 2019, wordt weer een aaneenschakeling van indrukwekkende rockshows die zorgen voor de ultieme live beleving! 

Exercitieveld Woerden € 20,00
€ 25,00 dagkassa
KOPEN

Op vrijdag 24 mei a.s. vindt een spectaculair LEGENDS of ROCK Tribute Festival plaats op het Exercitieveld in Woerden. De beste internationale tributes van Metallica, AC/DC, Guns N' Roses en special guest The Pinheads zorgen voor een spetterend live music spektakel. Met alle hits als Nothing Else Matters, One, Whole Lotta Rosie, Highway To Hell, Paradise City, Welcome To The Jungle en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tributebands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een mega lichtshow en dynamische special effects. De lokale helden van The Pinheads sluiten af als special guest met 'A Tribute To Rock'. Hiermee wordt deze editie van LEGENDS of ROCK Tribute Tour, onderdeel van het Woerdens Lentefestival 2019, een aaneenschakeling van indrukwekkende rockshows die zorgen voor de ultieme live beleving! De foodarea, ruime zitgelegenheden en een diversiteit aan merchandise maken dit unieke open air festival helemaal compleet. 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is door Artists & Bands Bookings in het leven geroepen om de beste tribute- en coverbands uit binnen- en buitenland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving. Met Metallica by Present Danger, AC/DC by High Voltage (BE), Guns N' Roses by Slash N' Roses XL en 'A Tribute To Rock' by The Pinheads is dit voor de liefhebbers een Rock-ervaring van het hoogste niveau.

Metallica by Present Danger
Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single's werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

AC/DC by High Voltage (BE)
Na haar oprichting in 1992 heeft High Voltage zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al 19 jaar speelt de band de podia plat en doet zij het publiek herinneren aan avonden vol zwetende, pure Rock ’n Roll. Dankzij haar intensieve optredens heeft de band al overal furore gemaakt! Zo is bijvoorbeeld haar versie van Whole Lotta Rosie door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleidt door de volgende opmerking: "Deze Belgische band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben." (HRM Oktober 2000). De setlist bestaat bijvoorbeeld uit Highway To Hell, Let There Be Rock, Whole Lotta Rosie, Hells Bells, Thunderstruck en Stiff Upper Lip, maar For Those About To Rock kan ook gespeeld worden met complete kanonnenshow! Daarbij speelt de band ook de minder bekende nummers zoals Go Down, Gone Shootin’, What’s Next To The Moon of Touch Too Much. Als je een dergelijke setlist combineert met een explosieve rockshow, krijg je gegarandeerd een hoogst memorabele avond! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België.

Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses XL
Slash N' Roses XL bestaat uit 5 gepassioneerde en ervaren rockers, aangevuld met 2 fenomenale zangeressen en een virtuoze toetsenist, die technisch op het hoogste niveau alle wereldhits en de beste albumsongs van de Amerikaanse superband Guns N' Roses tot in de perfectie weten neer te zetten. Naast de vele muzikale hoogstandjes weet de band ook met hun dynamische podiumperformance het publiek van begin tot het eind 'bij de strot te pakken' en zo mee te nemen in de ultieme 'Guns N' Roses Experience'. Paradise CityNovember RainSweet Child O'MineWelcome To The Jungle zijn slechts enkele wereldhits die voorbij komen tijdens een concert van Slash N' Roses. Met sensationele optredens op de mooiste locaties zoals o.a. Paradiso, 013 Tilburg, Stadion SilverDome Zoetermeer, Effenaar Eindhoven en Metropool Hengelo is deze topband met recht dé tribute-sensatie van 2018! 

‘A Tribute To Rock' by The Pinheads
PowerRock coverband The Pinheads brengt je de ultimate Rock Experience met haar 'A Tribute To Rock'! Een vuige, dampende show met rauwe randjes... soms bijna obscuur, soms ingetogen. Maar vooral uitbundig. Hits van echte Rock Heroes worden zonder pardon en in hoog tempo het publiek in geslingerd: Du Hast (Rammstein), Killing In The Name (Rage Against The Machine), Psycho (Muse) of In The End (Linkin Park) zijn slechts enkele voorbeelden. Overtuigend brengt The Pinheads Rock classics én verrassende uitstapjes in de energieke setlist. De podiumbeesten van The Pinheads hebben bij vele grotere evenementen gespeeld. Zo hebben ze o.a. het podium gedeeld met bands als: Di-rect, Van Dik Hout, Clouseau, De Dijk, Intwine, Guus Meeuwis en in augustus 2017 als voorprogramma van The Golden Earring.

Het festivalterrein op het Exercitieveld in Woerden gaat om 19.00 uur open. Het programma begint om 19.30 uur.

Tickets voorverkoop: € 20,-
Early bird-tickets: € 17,50 (uitverkocht)
Tickets dagkassa: € 25,-
Fysieke voorverkoop: Primera

(Alle prijzen zijn excl. servicekosten.)

Deze editie van LEGENDS of ROCK Tribute Tour is op vrijdag 24 mei 2019 een onderdeel van het Woerdens Lentefestival.