LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL met o.a. Rammstein, Metallica, AC/DC

08 apr 2017 16:00 - 02:00h

Monsters of Rock spektakel met de beste internationale tributes van RAMMSTEIN, AC/DC, METALLICA, GUNS N’ ROSES en IRON MAIDEN.

SilverDome Zoetermeer € 20,00
€ 25,00 dagkassa
KOPEN

Op zaterdag 8 april a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar het tot concerthal omgebouwde Stadion SilverDome in Zoetermeer voor een Monsters of Rock spektakel met de beste internationale tributes van RAMMSTEIN, AC/DC, METALLICA, GUNS N' ROSES en IRON MAIDEN. De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste (tribute)bands van Nederland, België, Engeland en Duitsland de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Alle hits en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tribute bands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving. Foodtrucks, een diversiteit aan merchandise stands, tattoo artists, etc. maken dit indoorfestival helemaal compleet.
In samenwerking met Artists & Bands Bookings presenteert SilverDome deze 1e editie van ‘SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival’ op zaterdag 8 april van 16.00 uur tot 02.00 uur.

Rammstein by Zwammstein
Nederlands eerste Rammstein tribute Zwammstein brengt de muziek en show van haar helden met zo veel mogelijk vuur, passie en bewondering als maar mogelijk is. De combinatie van de specifieke sound en uitstraling, dynamisch decor, lichtshow en pyro effecten zorgt voor een unieke ervaring. Alle bezoekers zijn het dan ook met elkaar eens: ”Hier wordt het origineel tot in de kleinste details geëvenaard”. Klassiekers als SonneAmerika en Du Hast gecombineerd met de bekendste albumnummers worden door de bezoekers van een Zwammstein show enorm gewaardeerd. Een Zwammstein concert is één groot feest en daarmee een ervaring die je niet mag missen!!!! CHECK IT OUT!!

Metallica by Present Danger
Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de MEZZ Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single's werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden op het mega podium in SilverDome zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

AC/DC by High Voltage (B)
Na haar oprichting in 1992 heeft High Voltage zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al 19 jaar speelt de band de podia plat en doet zij het publiek herinneren aan avonden vol zwetende, pure Rock ’n Roll. Dankzij haar intensieve optredens heeft de band al overal furore gemaakt! Zo is bijvoorbeeld haar versie van Whole Lotta Rosie door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleidt door de volgende opmerking: "Deze Belgische band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben." (HRM Oktober 2000). De setlist bestaat bijvoorbeeld uit Highway To HellLet There Be RockWhole Lotta RosieHells BellsThunderstruck en Stiff Upper Lip, maar For Those About To Rock kan ook gespeeld worden met complete kanonnenshow! Daarbij speelt de band ook de minder bekende nummers zoals Go DownGone Shootin’What’s Next To The Moon of Touch Too Much. Als je een dergelijke setlist combineert met een explosieve rockshow, krijg je gegarandeerd een hoogst memorabele avond! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België.

Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses
Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat de grootste hits van Guns N' Roses als o.a. Paradise CityNovember RainSweet Child O'MineLive & Let Die en is verder gebaseerd op de meest recente tournee van Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators. Daarnaast komen ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N' Roses/Slash show. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Dát is Slash N’ Roses!

Iron Maiden by Piece of Maiden
De vijf podiumbeesten van Piece of Maiden staan bekend om hun ongelooflijke passie voor Iron Maiden. In korte tijd wist deze powerformatie de Iron Maiden-fans in Nederland en België te overtuigen en wordt ze veel geboekt door de betere tribute festivals. Niet voor niets werd de band door ex-Maiden leadzanger Blaza Bayley uitgenodigd voor een gastoptreden tijdens één van zijn concerten in 2016. Piece of Maiden staat voor ‘The real Iron Maiden feel, emotion and experience’. Met klassiekers als The Number Of The BeastRun To The HillsHallowed Be Thy NameWasted YearsCan I Play With MadnessThe Evil That Men Do2 Minutes To MidnightThe Trooper en Fear Of The Dark ondergaat het publiek tijdens 'SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival' de ultieme Iron Maiden-beleving. 


SilverDome, Van der Hagenstraat 20 in Zoetermeer, opent haar deuren zaterdag 8 april van 16.00 uur tot 02.00 uur.

Tickets voorverkoop: € 20,- via www.silverdomelegendsofrock.nl en onze eigen webshop
Tickets dagkassa: € 25,-.