Nieuws

banner img
Lammetjeswiel Festival wijkt uit naar Mercon Kloos-terrein Geplaatst: 21 februari 2019

PERSBERICHT

Alblasserdam, 19-02-2019

LAMMETJESWIEL FESTIVAL WIJKT UIT NAAR MERCON KLOOS-TERREIN
De organisatie van de eerste editie van het Lammetjeswiel Festival dat op 10 en 11 mei plaats gaat vinden, wijkt uit naar het Mercon Kloos-terrein aan de West Kinderdijk in Alblasserdam. Project ontwikkelaar en tevens hoofdsponsor Whoonapart stelt het terrein belangeloos beschikbaar voor het nieuwe evenement, dat nog precies kan plaatsvinden alvorens wordt begonnen met de werkzaamheden voor het nieuwbouwproject Alblas apart.

 
De organisatie van het festival wilde aanvankelijk het Lammetjeswiel als locatie gebruiken maar ziet daar voor nu vanaf. ‘Het organiseren van een festival is een dynamisch traject en gaandeweg kunnen inzichten veranderen’ stelt Egbert de Kwaasteniet, mede initiatiefnemer van het festival. De resterende verbouwingswerkzaamheden in het park hebben een behoorlijke vertraging opgelopen waardoor belangrijke onderdelen zoals het amfitheater en drinkwateraansluitingen niet op tijd gerealiseerd zullen zijn. ‘Gesprekken met omwonenden en andere belanghebbenden heeft ook het inzicht opgeleverd dat het organiseren van een festival in het Lammetjeswiel in de maand Mei niet goed past. Als er dan een waanzinnige alternatieve locatie beschikbaar is, is de keuze om uit te wijken een logische’ stelt De Kwaasteniet. ‘We willen vooral een gaaf festival voor Alblasserdam organiseren, de locatie is daarin ondergeschikt’. Voor de organisatie is het verzetten van het festival geen optie en wijkt daarom uit naar de nieuwe locatie.

Meron Kloos-terrein uiterst geschikt als festival locatie Het Mercon Kloos-terrein, dat al enkele jaren wacht op een nieuwe bestemming is volgens de organisatie een uiterst geschikte locatie voor een festival. ‘Industrieel, rauw, groots en aan het water. Het is echt een waanzinnige locatie en hoe tof is het dat alle Alblasserdammers daar nog één keer keihard (van) kunnen genieten’ aldus De Kwaasteniet. ‘En dat dit gaat lukken blijkt wel uit de kaartverkoop aangezien er voor vrijdag 10 mei ‘LEGENDS of ROCK Tribute Festival’ al meer dan 1500 kaarten zijn verkocht’.
 
Line-up zaterdag 11 mei bekend De kaartverkoop voor zaterdag 11 mei start 23 februari aanstaande. De line-up voor zaterdag is inmiddels grotendeels bekend en met artiesten als Lucien Foort, Nakatomi, Mark van Dale en vele andere DJ-acts verwacht de organisatie een gelijke run op de kaarten zoals bij de vrijdag het geval was. ‘Uit alles blijkt dat Alblasserdam ontzettend veel zin heeft in een heerlijk feestje en wij gaan ons daar maximaal voor inzetten’ zo zegt De Kwaasteniet.

Meer info over LEGENDS of ROCK Tribute Festival op vrijdag 10 mei a.s. en tickets: klik hier