Nieuws

banner img
LEGENDS of ROCK Tribute Festival in Metropool in Hengelo met o.a. AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Guns N' Roses en Volbeat Geplaatst: 06 december 2016

Op zaterdag 11 november 2017 presenteert Poppodium Metropool in Hengelo i.s.m. Artists & Bands Bookings een LEGENDS of ROCK Tribute Festival. Op deze unieke avond zorgen AC/DC tribute 'AC/DC UK' (GB), Iron Maiden tribute 'Powerslave', Metallica tribute 'MagneticA' (B), Guns N' Roses/Slash tribute 'Slash N' Roses' en Volbeat tribute 'Volbeat Tribute' voor een ultimate rock experience waarin alle grote hits en de beste albumnummers van deze wereldbands voorbij zullen komen. Rockzooi's Live Karaoke zorgt voor een 4 uur durende interactieve show in de kleine zaal.


De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tribute- en coverbands in Nederland, België en Duitsland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met AC/DC by AC/DC UK (GB), Iron Maiden by Powerslave, Metallica by MagneticA (B), Guns N' Roses by Slash N' Roses en Volbeat by Volbeat Tribute is dit voor de liefhebbers een onvergetelijke Rock-ervaring van het hoogste niveau.


AC/DC by AC/DC UK (GB)
Het Engelse AC/DC UK is zonder twijfel de beste AC/DC tributeband van Europa. Dat hebben zij mede te danken aan de authentiek ogende Angus met zijn virtuoze gitaarspel en dynamische podium performance en aan het feit dat zowel Bon Scott als Brian Johnson de revue passeren. Alles aan AC/DC UK is authentiek; de strip-act van Angus, de Gibson en Gretsch gitaren en zelfs Bon Scotts wandeling door het publiek met Angus op z’n schouders. De band knalt klassiekers uit de complete AC/DC catalogus. Van High Voltage uit 1976 tot en met Rock Or Burst uit 2014. Alle krakers die AC/DC tot hun legendarische status hebben verheven, als Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, Let There Be Rock en Thunderstruck, komen langs met daarnaast enkele obscure pareltjes voor de liefhebber. AC/DC UK bestaat uit professionele muzikanten die net zo makkelijk in een kleine club spelen als op een gigantisch festival. Zo speelden ze o.a. op CoverFest (PL), Paaspop / Grolsch Festival (NL), Mockfest / Tribfest / Mathew Street Festival (UK), maar ook in historische zalen als the Liverpool Cavern Club, Glasgow ABC. AC/DC UK heeft ‘the looks’, ‘the sound’ en ‘the attitude’ van het origineel en is daarmee met recht een tribute to AC/DC!


Iron Maiden by Powerslave
Wanneer deze goed geoliede machine eenmaal begint, is er geen houden meer aan. Het hoge niveau van de klassieke hits zoals The Number Of The Beast, Run To The Hills, The Trooper, Fear Of The Dark of het volledige 'Number Of The Beast' album integraal, zijn het bewijs dat Powerslave weet hoe ze deze Iron Maiden klassiekers moeten brengen. Al sinds 1997 (Nederlands’ eerste IM tribute) speelt de band stad en land (BeNeLux, UK, DE) plat, waaronder de meeste gerenomeerde zalen van NL zoals 013 Tilburg, Boerderij Zoetermeer, Paard van Troje Den Haag, Dru Cultuurfabriek Ulft, Vorstin Hilversum en festivals als Bospop 2012 (mainstage), Sjwaampop, Paaspop, Nirwana's tuinfeest, Zoks en talloze ‘Monsters of Rock’ shows. Met hun volledige show met aankleding en special effects zoals dat van een Maiden show verwacht mag worden is het plaatje compleet. Schreeuwend en headbangend op deze heavy metal waan je je in een heus Iron Maiden concert!


Metallica by MagneticA
Metallica tribute MagneticA heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de No.1 van de Benelux. Niet alleen de virtuoze muzikaliteit en de dynamische live performance evenaren het origineel. Tot in de diepste nuances zijn de sounds uitgezocht en bepaald zodat het publiek de ultieme Metallica beleving kan ondergaan. Zelfs de backline is dezelfde als het origineel. Ondersteund door dezelfde special effects die de live shows van Metallica uniek maken staat met MagneticA de meest geperfectioneerde Metallica tribute op het podium met nummers als o.a. One, Nothing Else Matters en Enter Sandman. Een indrukwekkende show voor op de betere festivals en poppodia, maar met dezelfde passie en beleving speelt MagneticA in een café of jongerencentrum.


Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses
Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan Guns N' Roses en aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat daarmee de grootste hits van Guns N' Roses als Welcome To The Jungle, November Rain, Sweet Child O'Mine en de betere album nummers. Daarnaast komen uiteraard ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder.


Volbeat by Volbeat Tribute
Volbeat Tribute probeert met de snoeiharde riffs, een swingende beat en herkenbare meezingers het publiek aan te spreken wat zorgt voor een authentieke Volbeat-show met natuurlijk de bekende songs Sad Man's Tongue en Heaven Nor Hell. De band heeft gemerkt dat Volbeat immens populair is bij het grote publiek en toert o.a. door Nederland, België en Duitsland. "5 getalenteerde jonge mannen met een grote passie voor hun idolen ‘Volbeat’. Met veel enthousiasme laten ze een groot aantal nummers horen met veel respect voor het origineel. Volbeat Tribute rules! Ik vind ze geweldig!" Mariëlla Verhart – Volbeat Fans Holland. In 2015 speelde de band in de Biebob in Vosselaar, de plek waar het grote voorbeeld al eerder de planken betrad. De band pakt het vanaf 2015 groter aan met een nieuwe stage-act en een uitgebreid repertoire om de Volbeat-ervaring nog meer over te brengen bij de fans.


Rockzooi's Live Karaoke Show (kleine zaal)
Rockzooi tilt het begrip karaoke naar een nieuw niveau: karaoke met een echte live band! Ideaal voor festivals, muziekcafés en podia, te gek voor een muzikaal en interactief bedrijfsfeest, vrijgezellenfeest of bruiloft. Not for the faint hearted! Bij Rockzooi’s Live Karaoke zing je jouw favoriete nummers op het podium met een echte live band. Zo word je een echte rockster voor één avond!
Zuiver zingende merels en valse kraaien, iedereen mag meedoen. Afgaan bestaat niet bij Rockzooi Live Karaoke. De tekst loopt mee op een scherm en zanger/entertainer The Don helpt je op weg. We’re all there to party! Rockzooi’s Live Karaoke brengt een 4 uur durend programma. De band brengt de rock naar jouw party met classics, new school hits en alles daartussen. Van AC/DC tot ZZ Top. Zeg jij Purple, dan vragen zij ‘how Deep?’. Zelfs de Backstreet Boys, Lady Gaga en Spice Girls hebben de setlist gehaald. De Arctic Monkeys krijgen het er gewoon weer warm van. En het mooie is: jij mag al deze krakers zingen, op het podium met een echte live band!


Er is een BBQ 'whole night long', dus dat wordt naast muzikaal ook culinair genieten!


De deuren van Metropool (Industrieplein 10) in Arnhem gaan zaterdag 11 november 2017 om 16.00 uur open, aanvang 16.30 uur.
Voorverkoop via www.metropool.nl.