3e editie SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL

13 apr 2019 14:00 - 02:00h

Met 15 internationale No.1 tributebands van o.a. AC/DC, Metallica, Queen, U2, Guns N’ Roses, MUSE, Foo Fighters, The Rolling Stones, 3 XL podia, ledwalls, spectaculaire laser- en lichtshows en veel meer!!!

SilverDome Zoetermeer € 20,00
€ 25,00 dagkassa
KOPEN

Op zaterdag 13 april 2019 komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour voor de 3e keer naar het tot Rocktempel omgebouwde Stadion SilverDome in Zoetermeer voor een Mega Rock spektakel met de beste internationale tributes van de grootste Rocklegendes uit de muziekgeschiedenis. Met 15 internationale No.1 tributebands van o.a. AC/DC, Metallica, Queen, U2, Guns N’ Roses, MUSE, Foo Fighters, The Rolling Stones, 3 XL podia, ledwalls, spectaculaire laser- en lichtshows en veel special effects zal SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL wederom een aaneenschakeling worden van dynamische Rockshows die zorgen voor de ultieme live beleving! Een diversiteit aan foodtrucks en merchandise stands maken dit unieke indoorfestival helemaal compleet. 

Als onderdeel van SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL wordt er deze editie ook een outdoor festivalterrein ingericht, direct naast SilverDome, waar de Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour zal plaatsvinden met internationale No.1 tributebands van o.a. Santana, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival en de Woodstock All Stars (Jimi Hendrix, Janis Joplin, Crosby-Stills-Nash & Young e.v.a.). Bij slecht weer wordt het buitenprogramma verplaatst naar de 2e hal van Stadion SilverDome.

SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL opent op zaterdag 13 april 2019 haar deuren om 14.00 uur. Het programma start om 14.30 uur.

Tickets voorverkoop: € 20,- (excl. servicekosten)
Early bird-tickets: € 15,- UITVERKOCHT!!
Tickets dagkassa: € 25,-
Parkeren = GRATIS en er zijn zit- en staanplaatsen.
 

De line-up:


INDOOR STAGE 1:
16.00 - 17.00 uur: Deep Purple by Purple Strangers
18.00 - 19.00 uur: U2 by In the Name of
20.00 - 21.00 uur: MUSE by The MUSE Experience
22.00 - 23.00 uur: Guns N' Roses by Slash N' Roses
24.00 - 01.00 uur: Metallica by MetalmaniA (BE/NL)

INDOOR STAGE 2:
15.00 - 16.00 uur: Foo Fighters by Monkey Wrench
17.00 - 18.00 uur: Led Zeppelin by Letz Zeppelin (UK/BE)
19.00 - 20.00 uur: Queen by Miracle (IT/NL)
21.00 - 22.00 uur: AC/DC by High Voltage (BE)
23.00 - 24.00 uur: Iron Maiden by Harris

OUTDOOR STAGE 3 - Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour
14.30 - 15.15 uur: Muddy Water by Muddy Waters Tribute band
15.45 - 16.45 uur: Joe Cocker by Joe Cover Band
17.15 - 18.15 uur: Woodstock All Stars
18.45 - 19.45 uur: Santana by Oye Santana (UK)
20.15 - 21.15 uur: CCR by The Fortunate Sons
21.45 - 23.00 uur: The Rolling Stones by Stones Sessions
 


'WOODSTOCK 50TH ANNIVERSARY TRIBUTE TOUR' MET O.A. INTERNATIONALE NO.1 TRIBUTES TO SANTANA, JIMI HENDRIX, CCR, JOE COCKER, JANIS JOPLIN E.V.A.

Woodstock-festival na 50 jaar terug!! Op zaterdag 13 april 2019 vindt in SilverDome in Zoetermeer de 3e editie van een serie van 8 festivals plaats van de indrukwekkende 'Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour' met de beste internationale tributebands van de Woodstock-helden uit 1969 als Santana, Creedence Clearwater Revival, Joe Cocker en Muddy Waters. De hits van andere originele Woodstock-bands/-artiesten, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Who, Grateful Dead, Crosby, Stills, Nash & Young, The Band, Tim Hardin, Blood, Sweat & Tears, Richie Havens, Jefferson Airplane, Melanie, Sly & The Family Stone, John Sebastian, Ten Years After, Canned Heat en Johnny Winter, worden gedetailleerd en vol passie gebracht door de 'Woodstock All Stars' om zo iedereen te laten ervaren hoe het 50 jaar geleden was. Dit alles passend aangevuld met de allerbeste tributeband van The Rolling Stones (die er in 1969 eigenlijk ook bij hadden moeten zijn) maakt van deze unieke serie van 8 onvergetelijke shows, een ware 'trip down memory lane' waarbij het publiek wordt meegevoerd in de flow van 'love & peace'. 
'Woodstock 50 Anniversary Tribute Festival' bemand het 3e XL podium tijdens SilverDome LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL.  


'Woodstock 50th Anniversary Tribute Tour' is een ode aan één van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de hippiecultuur en popmuziek. Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren '60 en van het hippietijdperk. Met het brengen van de beste tributes in een omgeving die dezelfde sfeer uitstraalt als toen, wordt het publiek getrakteerd op het unieke gevoel van deze historische live beleving.

AGENDA 'WOODSTOCK 50TH ANNIVERSARY TRIBUTE TOUR':
- zaterdag 16 maart 2019: Sporthal Rusheuvel in Oss
- zaterdag 6 april 2019: Brabanthal in Leuven (BE)
- zaterdag 13 april 2019: SilverDome in Zoetermeer
- zondag 12 mei 2019: SaZa Topsporthal in Doetinchem
- zondag 30 juni 2019: op het veld bij Breezze in Brielle
- zondag 8 september 2019: Kasteel Huis Bergh in 's-Heerenberg
- zaterdag 2 november 2019: Sporthal MFC De Kreek in Kerkdriel
- zaterdag 28 december 2019: Sporthal de Wetteling in Venray
Op alle locaties is de aanvangstijd 14.00 uur en zijn er zit- en staanplaatsen.

LINE UP:
Santana by Oye Santana (UK)
Deze winnaar van de ‘UK Tribute Music Awards 2018’, viert dat het 50 jaar geleden is dat Santana op Woodstock furore maakte en put uit de enorme schatkist van decennia Santana-hits. Elk nummer in de set van deze professionele band is een juweeltje op zich. Je wordt meegenomen door het herkenbare gitaarwerk vol emotie van Milan ‘Carlos' Webb, waarbij hij wordt ondersteund door de passie en het aanstekelijke plezier van de rest van de muzikanten. Dans en zing mee op de bekende hits als SmoothBlack Magic WomanSamba Pa TiMaria MariaOye Como VaCorazón Espinado en She’s Not There. You’re going to love Oye Santana!!

Creedence Clearwater Revival by The Fortunate Sons
Proud MaryWho’ll Stop The RainBad Moon RisingI Put A Spell On You… Dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren ‘60 en ‘70 ongekende successen te boeken. Talloze hit noteringen en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. De muziek van CCR staat bij velen van ons als de ultieme soundtrack van de roemruchte jaren ‘60 en ‘70 in het geheugen gegrift. The Fortunate Sons vond dat het CCR repertoire niet voor de bühne verloren moest gaan en heeft zich ontpopt als trefzekere vertolker van haar helden. Met hun spetterende ‘Tribute to CCR’ hebben de drie top muzikanten in de afgelopen jaren talloze wervelende shows in binnen- en buitenland gegeven. The Fortunate Sons weet als geen ander met haar ‘Tribute to CCR’ de sfeer en het gevoel van de jaren ‘60 en ‘70, de bloeiperiode van de popmuziek, tot leven te wekken. Zanger en gitarist Toon Eppink komt met zijn bulderende stemgeluid en zijn energieke performance akelig dicht in de buurt van CCR frontman John Fogerty. Door velen is hij dan ook al tot ‘de Nederlandse John Fogerty’ gekroond.

The Rolling Stones by Stones Sessions
Mick Jagger en Keith Richards zijn al decennia lang mythische figuren in de popmuziek. Het is daarom ook niet voor niets dat vijf talentvolle muzikanten (bekend van oa. Nielson, The Royal Engineers, Lisa Lois en Money & The Man) zich op het rijke oeuvre van The Rolling Stones hebben gestort. De muziek van “The Greatest Rock’n Roll band in the world” gaat terug tot begin jaren zestig en is voor veel muzikanten een enorme inspiratiebron. De livesensatie die Stones Sessions met zich meebrengt komt gevaarlijk dicht in de buurt van de beruchte shows uit de jaren zeventig waar The Rolling Stones om bekend staan. Deze jonge artiesten van eigen bodem duiken vol overgave op alles wat de Stones met zich meebrengen; verwacht dus een aaneenschakeling van wereldhits als Satisfaction en Gimme Shelter, verpakt in een psychedelische Rockshow waarin de iconische gitaarriffs de boventoon voeren. Stones Sessions toert langs alle zalen, festivals en zelfs al in het Caribisch gebied met een dampende Rolling Stones tribute waar niemand omheen kan.

Joe Cocker by Joe Cover Band
Joe Cover band is een 13-koppige band en vertolkt covers van Joe Cocker vanuit de gezamenlijke passie voor Joe Cockers muziek en zijn onmiskenbaar stemgeluid. Het repertoire van de band bestaat uiteraard uit Joe’s herkenbare hits als bijvoorbeeld You Can Leave Your Hat On, maar ook gevoelige ballads als Have A Little Faith In Me of Guilty. Maar zeker ook ook de stevigere Rocknummers die hij in de loop der jaren op de plaat heeft gezet als With A Little Help From My FriendsSummer In The CityDelta Lady en The Letter worden moeiteloos door de Joe Cover Band vertolkt.

Muddy Waters by Muddy Waters Tribute Band
Het doel van deze tributeband is om de sfeer en het karakter van de Muddy Waters Blues Band te brengen. Het gaat vooral om het eigen geluid, het gevoel en de groove in o.a. Mannisch BoyI’m Your Hoochie Coochie Man en Baby Please Don't Go. Het geluid van de jaren 70 en vroege jaren 80, toen Muddy Waters constant over de wereld tourde en eindelijk werd gezien en behandeld als de grootheid die hij in werkelijkheid was. Het optreden van de Muddy Waters Tribute Band wordt ondersteund met livebeelden van de originele Muddy Waters Blues Band uit verschillende tijdperken.

Woodstock All Stars
11 gerenommeerde topmuzikanten en vocalisten vormen Woodstock All Stars. Deze dynamische samenstelling brengt met specifieke sounds en beleving de hits van alle bands die in 1969 geschiedenis schreven op het unieke Woodstock festival. Van Jimi Hendrix en Janis Joplin tot Crosby, Stills, Nash and Young, Sly & The Family Stone, The Who en vele andere wereldsterren die hier hun definitieve doorbraak hadden bij het grote publiek. Met Woodstock All Stars herbeleven we de ultieme Woodstock vibe die het publiek mee terug neemt naar de flower power en love & peace state of mind.

SilverDome, Van der Hagenstraat 20 in Zoetermeer, opent op zaterdag 13 april a.s. haar deuren om 14.00 uur. Het programma begint om 14.30 uur.
Tickets voorverkoop: € 20,- (excl. servicekosten)
Early bird-tickets: € 15,- UITVERKOCHT!!
Tickets dagkassa: € 25,-
Parkeren = GRATIS en er zijn zit- en staanplaatsen.