LEGENDS of ROCK Tribute Festival met Metallica, AC/DC, Guns N' Roses

21 apr 2018 16:00 - 02:00h

LEGENDS of ROCK Tribute Tour komt naar de tot Rocktempel omgebouwde sporthal MFC De Kreek in Kerkdriel voor een spetterend Mega Rock spektakel. 

MFC De Kreek Kerkdriel € 15,00
€ 20,00 dagkassa
KOPEN

Op zaterdag 21 april a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar de tot Rocktempel omgebouwde sporthal MFC De Kreek in Kerkdriel voor een spetterend Mega Rock spektakel. Met de beste internationale tributes van Metallica, AC/DC en Guns N' Roses en Special Guests de lokale muzikale helden van Rock coverbands The Streets en Vanèges, een XL podium, mega lichtshow, etc. en veel special effects wordt ook deze editie van LEGENDS of ROCK Tribute Tour een aaneenschakeling van dynamische Rockshows die zorgen voor de ultieme live beleving! Een waar international food-eiland, een diversiteit aan merchandise stands, tattoo artists, barbershop, etc. maken dit indoorfestival helemaal compleet.

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste internationale (tribute)bands de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Alle hits en de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tributebands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Metallica by Present Danger, AC/DC by High Voltage, Guns N' Roses by Slash N' Roses en Rock coverbands The Streets en Vanèges is dit voor de liefhebbers een Hardrock/Metal-ervaring van het hoogste niveau.

Metallica by Present Danger
Met de start in 2005 is Present Danger in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde Metallica tributes van de Benelux en Duitsland. Present Danger weet onder leiding van gitaarvirtuoos en leadzanger Thijs de Jong een ongelooflijk hoog niveau te halen. Dit in combinatie met passie, nauwkeurige sounds en een sterke podiumpresentatie heeft de band zich via indrukwekkende optredens op gerenommeerde festivals en poppodia opgewerkt tot één van de toonaangevende acts in het tribute-circuit. In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The only road to PARADISO!'. Dit werd een groot succes voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, MEZZ Breda, Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en PARADISO Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in stadion de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de Award van beste gitarist in ontvangst nemen. Sindsdien speelt Present Danger in het hoogste segment van de tribute festivals in de Benelux en Duitsland. De prijs voor het winnen van The Clash of the Cover Bands was onder meer de opname van een single met videoclip. Dit resulteerde zelfs in een tweetal single-opnames met de eigen nummers: Dark Visions / Alcohol en Iron Rain / Freeze To Death. Met beide single's werd een MEGA Top 100 notering behaald in respectievelijk 2009 en 2010. Tijdens haar optreden zullen niet alleen de grootste hits als Enter Sandman en Nothing Else Matters voorbij komen, maar ook de beste albumnummers uit de rijke geschiedenis van Metallica.

AC/DC by High Voltage (B)
Na haar oprichting in 1992 heeft High Voltage zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al 19 jaar speelt de band de podia plat en doet zij het publiek herinneren aan avonden vol zwetende, pure Rock ’n Roll. Dankzij haar intensieve optredens heeft de band al overal furore gemaakt! Zo is bijvoorbeeld haar versie van Whole Lotta Rosie door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleidt door de volgende opmerking: "Deze Belgische band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben." (HRM Oktober 2000). De setlist bestaat bijvoorbeeld uit Highway To Hell, Let There Be Rock, Whole Lotta Rosie, Hells Bells, Thunderstruck en Stiff Upper Lip, maar For Those About To Rock kan ook gespeeld worden met complete kanonnenshow! Daarbij speelt de band ook de minder bekende nummers zoals Go Down, Gone Shootin’, What’s Next To The Moon of Touch Too Much. Als je een dergelijke setlist combineert met een explosieve rockshow, krijg je gegarandeerd een hoogst memorabele avond! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België.

Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses
Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat de grootste hits van Guns N' Roses als o.a. Paradise City, November Rain, Sweet Child O'Mine, Live & Let Die en is verder gebaseerd op de meest recente tournee van Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators. Daarnaast komen ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N' Roses/Slash show. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Dát is Slash N’ Roses!

The Streets – No Ordinairy Rock coverband
Wie had in 2011 gedacht dat Rock coverband The Streets uit Kerkdriel ooit zoveel teweeg zou brengen bij zoveel mensen. De vier muzikanten zelf in ieder geval niet. Een coverband met een goede sound, een prima repertoire en een hoge gunfactor. Maar nu mag The Streets zich de beste coverband van de Benelux noemen. Dit alles ná het winnen van de finale van The Clash of the Cover Bands in Poptempel PARADISO Amsterdam in juli 2017. The Streets is een Rock coverband uit Kerkdriel. Niet de standaard classics, maar nét die andere covers worden in een dampende liveshow op je afgevuurd. Eigen interpretaties van de grootste hits van o.a. Rammstein, Limp Bizkit, Metallica, Papa Roach, MUSE, Korn, Faith no More, Motörhead, Rage Against the Machine en meer… The Streets, ontstaan in 2011, is een 4-mans formatie met een uitgesproken voorliefde voor Rock. Met diverse achtergronden (o.a. Soul, Pop, Metal, Nederlandstalig) zijn de vier heren al jaren een begrip in de coverscene. In de afgelopen jaren vestigde The Streets haar naam met o.a. een optreden in het voorprogramma van De Dijk, rockte in diverse cafés en pubs in Nederland het dak eraf en toerden door Duitsland, Zwitserland en in 2015 zelfs door Engeland en Schotland! De band brengt een ongelooflijk hoog entertainmentgehalte en straalt energie, dynamiek en aanstekelijk plezier uit. In 2016 was de band klaar voor de volgende stap en zocht het avontuur in ‘The Clash of the Cover Bands’ wat uiteindelijk resulteerde in overtuigende overwinning tijdens alle voorrondes en tijdens de Grand Finale in Poptempel PARADISO.

Support-act: Rock coverband Vanèges
De lokale helden van Vanèges openen deze unieke avond. Vanèges betekent ‘uit zich zelf’ en die bandnaam beschrijft daarmee perfect de gezamenlijke muzikale voorliefde voor de hippie chique vintage Pop trendy Rock manier van spelen. Die muzikale voorliefde vind zijn oorsprong in Rock-, Pop- en Soulbands van waaruit de bandleden elkaar gevonden hebben. De verschillende achtergronden laten zich enthousiast zien en horen bij alle optredens en zorgen voor veel enthousiasme op het podium en bij het publiek. Met Dorianne en Nathalie heeft Vanèges twee zangeressen die met schijnbaar het grootste gemak een prachtig stemgeluid neerzetten vol kracht, overtuiging en vol emotie. Bassist Mathé en drummer John vormen het kloppende stuwende hart achter Vanèges, waarbij gitarist Jos de band compleet maakt en het Vanèges plaatje omlijst. De muziek herken je meteen, er gaat direct een lampje branden. Je vraagt je enkel nog af waarom je die songs al zo lang zelf niet meer gehoord of geluisterd hebt.


Sporthal MFC De Kreek, Wilgenpas 2, in Kerkdriel opent op 21 april om 16.00 uur haar deuren, het programma start om 16.30 uur.

Tickets voorverkoop: € 15,- via onze eigen webshop.
Tickets dagkassa: € 20,-.
Fysieke voorverkoop:
- De Kreek, Wilgenpas 2 te Kerkdriel
- De &Shop, Kerkstraat 118 te Kerkdriel
- Coop Den Boer, Burgemeester van Randwijckstraat 21 te Rossum