LEGENDS of ROCK Tribute Festival met Nirvana, Foo Fighters, Pearl Jam, RHCP

01 apr 2022 19:00 - 01:00h

Nirvana by Negative Creeps, Foo Fighters by Monkey Wrench, Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks en Pearl Jam by Pearl Damn zorgen voor een spetterend Grunge/Rock spektakel. 

Podium de Vorstin Hilversum € 20,00
€ 25,00 dagkassa
KOPEN

Op vrijdag 1 april 2022 komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour naar Podium de Vorstin in Hilversum voor een spectaculair LEGENDS of ROCK Tribute Festival. De beste internationale tributes van Nirvana by Negative Creeps, Foo Fighters by Monkey Wrench, Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks en Pearl Jam by Pearl Damn zorgen voor een spetterend Grunge/Rock spektakel. Wereldhits als Smells Like Teen Spirit, The Pretender, Give It Away, Alive en de beste albumsongs van deze wereldbands zullen door deze No.1 tributebands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld. 

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste internationale tributebands de mooiste podia te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving: met Nirvana by Negative Creeps, Foo Fighters by Monkey Wrench, Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks en Pearl Jam by Pearl Damn is dit een Grunge/Rock-ervaring van het hoogste niveau.

Nirvana by Negative Creeps 
Negative Creeps is het ultieme eerbetoon aan Nirvana. De ex-leden van de succesvolle Rock/Grunge band The Rudolfs kregen in het verleden al podia als Melkweg, Paradiso en Oosterpoort aan hun voeten. De band kreeg erg vaak te horen dat haar sound en energie angstaanjagend veel aan dat van Nirvana deed denken. Dit ontging ook Mathijs van Nieuwkerk, Nico Dijkshoorn, Giel Beelen, 3VOOR12 en OOR niet. Na het uiteen vallen van The Rudolfs zat er niets anders op dan de beste Nirvana tribute van Nederland te starten. Als Negative Creeps weet zij dus als geen ander hoe je een echte Grunge-show neerzet. De komende jaren worden alle Nirvana albums en bijbehorende b-sides ten gehore gebracht. Herleef de 90s met een band die de hoogtijden van de Grunge viert.

Foo Fighters by Monkey Wrench
De grootste Rockband van deze tijd, voortgekomen uit een van de meest invloedrijke bands allertijden...zo is de band Foo Fighters het beste te omschrijven. Iedereen die ooit een concert van ze heeft gezien en/of heeft meegemaakt weet ook dat het één van de meest energieke podiumacts is die je kunt meemaken. Van begin tot de allerlaatste noot gaat het hard - heel hard, en dan gaat het niet eens over het aantal decibellen die je voor je kiezen krijgt! Bij Monkey Wrench gaat dat niet anders. Monkey Wrench speelt Foo Fighters repertoire, en staat voor 120% energie, fun en bovenal compromisloze Rock en is daarmee een waar eerbetoon aan de helden van... Foo Fighters.

Red Hot Chili Peppers by Red Hot Monks 
Maar weinig tributebands weten de juiste energieke geest van de Red Hot Chili Peppers te evenaren. Naast de specifieke sounds en het hoogstaande technische en strakke spel, weet de nieuwe tribute-sensatie van 2020 Red Hot Monks met haar dynamische live performance het publiek vanaf de eerste tonen bij ‘de strot te pakken’ en niet meer los te laten. Alle wereldhits en de beste albumpareltjes als Under The Bridge, Other Side, Californication, Give It Away, Dani California en Snow komen tijdens het optreden voorbij. Voor de liefhebbers dé ultieme RHCP live-beleving.

Pearl Jam by PEARL DAMN
De vijf ervaren muzikanten van PEARL DAMN vormen samen dé Pearl Jam tribute van Nederland. PEARL DAMN wordt gekenmerkt door de authentieke Pearl Jam-sound met strakke drums, virtuoze gitaarsolo’s en veelzijdige baslijnen. Voeg daarbij het stemgeluid van de leadzanger, dat akelig dichtbij de herkenbare Vedder-sound ligt, en je hebt de 100% Pearl Jam-beleving. De avondvullende live-set omvat een perfecte mix van het oude en nieuwere repertoire, zowel de hardere rocknummers als de rustige rockballads waar Pearl Jam de afgelopen 25 jaar furore mee heeft gemaakt. Ook de wereldbekende Unplugged-sessie heeft PEARL DAMN inmiddels in de vingers zitten en dit legendarische optreden blijft zeker niet ongemoeid! Bereid jezelf voor op een niet van echt te onderscheiden tribute-ervaring met een verrassende setlijst en ga los op de welbekende Grunge/Rock-sound uit de jaren 90!


Podium de Vorstin, Koninginneweg 44 in Hilversum, opent haar deuren om 19.00 uur. Het programma begint om 19.45 uur.

Tickets voorverkoop: € 20,- 
Early bird-tickets: € 15,- (uitverkocht)
Tickets dagkassa: € 25,-
Groepstickets: € 17,50 (vanaf 10 personen)
(alle prijzen zijn excl. servicekosten)

Fysieke voorverkoop:
- Podium de Vorstin, Koninginneweg 44 in Hilversum
- Platenhuis ’t Oor, Leeuwenstraat 44 in Hilversum