LEGENDS OF ROCK TRIBUTE FESTIVAL XXL met o.a. Metallica, AC/DC, Queen, MUSE...

22 jun 2019 14:00 - 02:00h

Met de beste tributebands van Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses, Queen, MUSE Led Zeppelin is dit een Rock-ervaring van het hoogste niveau. 

festivaltent Raalte € 20,00
€ 25,00 dagkassa
KOPEN

Op vrijdag 21 juni a.s. komt de internationale LEGENDS of ROCK Tribute Tour weer naar Raalte voor een Tribute Festival XXL met de beste tributes van Rammstein, Foo Fighters en Volbeat. Op zaterdag 22 juni a.s. wordt het mega-podium bemand door internationale No.1 tributebands van Metallica, AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses, Queen, MUSE en Led Zeppelin. Zowel alle hits als Du HastThe PretenderSad Man's TongueNothing Else MattersWhole Lotta Rosie, The Number Of The Beast, Paradise CityWe Will Rock You, Plug In Baby en Whole Lotta Love, als de beste albumsongs van genoemde wereldbands zullen door deze No.1 tribute bands op indrukwekkende wijze het publiek in worden gespeeld, ondersteund door een spectaculaire lichtshow en dynamische special effects.

De LEGENDS of ROCK Tribute Tour is in het leven geroepen om de beste tribute- en coverbands uit binnen- en buitenland een podium te bieden waarop hun dynamische shows optimaal tot hun recht komen. Hierdoor ondergaat het publiek de ultieme live beleving met Feuerengel - A tribute to Rammstein (DE), Foo Fighters by Monkey Wrench, Volbeat by VOLBEER, Metallica by MetalmaniA (BE/NL), AC/DC by High Voltage (BE), Iron Maiden by Harris, Guns N' Roses by Slash N' Roses, Queen by Miracle (IT/NL), MUSE by The MUSE Experience en Led Zeppelin by Letz Zeppelin (UK/BE) is dit voor de liefhebbers een Rock-ervaring van het hoogste niveau.

LINE-UP VRIJDAG 21 JUNI:

Feuerengel – A tribute to Rammstein (DE)
DE enige officiële Rammstein tributeband Feuerengel komt op 21 juni a.s. naar LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL in Raalte! Waar vele bands alles doen om het gitaargeweld van Rammstein te evenaren, gaan de heren van de Rammstein tributeband een flinke stap verder. Vlammenwerpers en vuurbogen gecombineerd met de subliem gecoverde wereldhits van één van de meest spraakmakende bands allertijden, Rammstein. Iedereen kent ze: de industrial rockers van Rammstein. Maar minstens zo goed is de enige officiële Rammstein tributeband Feuerengel! Ze zijn geweldig in het zo nauwkeurig mogelijk neerzetten van de enorme, bombastische originele shows. Feuerengel is ontstaan na een concert van Rammstein dat de zes mannen in 1997 samen hebben bezocht. Dit was zo indrukwekkend dat ze graag een eerbetoon aan de band wilden tonen. Al snel kreeg Feuerengel veel publiciteit in de pers. Zo veel dat zelfs Rammstein van ze hoorde. De band was erg onder de indruk en nodigde de band uit om te komen spelen bij de uitreikingen van de dubbel platina en gouden plaat voor de albums ‘Sehnsucht’ en ‘Herzeleid’. Verwacht een avond vol spektakel! Van vlammenwerpers en explosieven tot vuurwerk en perfect gecoverde wereldhits, het is allemaal te zien op vrijdag 21 juni a.s. tijdens LEGENDS of ROCK Tribute Festival XXL in Raalte!

Foo Fighters by Monkey Wrench
De grootste rockband van deze tijd, voortgekomen uit een van de meest invloedrijke bands allertijden...zo is de band Foo Fighters het beste te omschrijven. Iedereen die ooit een concert van ze heeft gezien en/of heeft meegemaakt weet ook dat het één van de meest energieke podiumacts is die je kunt meemaken. Van begin tot de allerlaatste noot gaat het hard - heel hard, en dan gaat het niet eens over het aantal decibellen die je voor je kiezen krijgt! Bij Monkey Wrench gaat dat niet anders. Monkey Wrench speelt Foo Fighters repertoire, en staat voor 120% energie, fun en bovenal compromisloze Rock en is daarmee een waar eerbetoon aan de helden van... Foo Fighters.

Volbeat by VOLBEER
Counting all the assholes in the room… and we are definitely not alone! After a six month hiatus, the most notorious Dutch VOLBEAT tribute band is back, rising like a phoenix from its ashes. VOLBEER is back and ready to rumble! Founding member, vocalist and bass player Rob Slegers is now joined by guitar gunslingers Kyle Schoutrop and Goof Veelen, with Ken Poels on drums completing the four piece rockabilly metal machine, ready to seal the deal. Playing both new and old VOLBEAT smashes, thrashes and hits, expect a energy packed, beer fueled heavy metal party coming to a town near you!
 


LINE-UP ZATERDAG 22 JUNI:

Metallica by MetalmaniA (BE/NL)
“Geïnspireerd door Metallica,  gebracht met hart en ziel.”
De 5 metalpuristen van MetalmaniA kunnen nu al terugkijken op jarenlange muzikale ervaring op het hoogste niveau door verschillende succesvolle muziekprojecten die hen gebracht heeft waar men nu staat. MetalmaniA gaat voor authenticiteit gecombineerd met een no-nonsense attitude. Ken je het gevoel wanneer al jouw energie naar iets toe gaat waar je op dat specifiek moment mee bezig bent? Je raakt zo gebiologeerd dat je als het ware in een hypnose rollercoaster terechtkomt... Vastberaden en niets of niemand kan jou van jouw stuk brengen... De ongeremde energie die vrijkomt in dat pure moment noemen wij de ‘mania’ en dit is exact waar de heren van MetalmaniA voor staan! Vijf oude rotten in het vak nemen je mee op een energieke reis door de rijke muziekgeschiedenis van ‘s werelds invloedrijkste en ‘grootste metalband allertijden’: Metallica. Naast alle wereldhits zoals Nothing Else MattersEnter SandmanWhiskey In The Jar en One brengt MetalmaniA ook de beste albumpareltjes en bezorgt daarmee de liefhebbers de ultieme Metallica-beleving!

AC/DC by High Voltage (BE)
Na haar oprichting in 1992 heeft High Voltage zich bewezen als authentiek eerbetoon aan AC/DC. Al 19 jaar speelt de band de podia plat en doet zij het publiek herinneren aan avonden vol zwetende, pure Rock ’n Roll. Dankzij haar intensieve optredens heeft de band al overal furore gemaakt! Zo is bijvoorbeeld haar versie van Whole Lotta Rosie door het Franse Hard Rock Magazine uitgekozen om deel uit te maken van hun AC/DC tribute CD, begeleidt door de volgende opmerking: "Deze Belgische band zou AC/DC kunnen vervangen zonder dat het publiek het in de gaten zou hebben." (HRM Oktober 2000). De setlist bestaat bijvoorbeeld uit Highway To HellLet There Be RockWhole Lotta RosieHells BellsThunderstruck en Stiff Upper Lip, maar For Those About To Rock kan ook gespeeld worden met complete kanonnenshow! Daarbij speelt de band ook de minder bekende nummers zoals Go DownGone Shootin’What’s Next To The Moon of Touch Too Much. Als je een dergelijke setlist combineert met een explosieve rockshow, krijg je gegarandeerd een hoogst memorabele avond! Met meer dan 600 optredens in de afgelopen jaren, heeft de band dus een stevige reputatie kunnen opbouwen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Luxemburg, Zwitserland en België.

Iron Maiden by Harris
De bandleden zullen voor weinigen onder ons nog onbekenden zijn. John, Gerard, Gert-Jan, Hans en Mark hebben inmiddels een muzikale historie om een puntje aan te zuigen. De meesten onder jullie zullen hen kennen onder de bandnaam Parris, de Thin Lizzy Tribute van de Lage Landen. Bestaan die dan niet meer? Tuurlijk wel! Maar de heren zijn nu eenmaal muzikanten van het eerste uur, spelen in taloze andere bands, projecten en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan. Een beetje rocker is opgegroeid met Iron Maiden en zo ook de mannen van Parris. En zo geschiedde het tijdens een repetitie dat er ‘just for kicks’ eens een nummer van Iron Maiden werd ingezet. Er gingen enkele repetities overheen en telkens weer kwam die behoefte om weer eens een nummer van Maiden in te zetten. En dat smaakte naar meer... De beer was los! Dat resulteerde uiteindelijk in Harris. Voor wie de mannen van Parris al eens aan het werk heeft gezien, zal het geen verrassing zijn dat ook bij Harris het dak er af zal gaan. Het is weliswaar een nieuwe weg die de heren bewandelen maar na zoveel jaren met elkaar te spelen kan het niet anders dan dat deze band een statement gaat maken in tributeland. HARRIS ROCKS!

Guns N' Roses/Slash by Slash N' Roses
Slash N’ Roses bestaat uit vijf doorgewinterde muzikanten en is een Nederlands eerbetoon aan de levende gitaar legende Saul Hudson, beter bekend als ‘Slash’! Slash N’ Roses zet een daverende show neer met spetterende uitvoeringen van de beste songs die Slash in zijn carrière gemaakt heeft. De setlist van Slash N’ Roses bevat de grootste hits van Guns N' Roses als o.a. Paradise City, November Rain, Sweet Child O'Mine, Live & Let Die en is verder gebaseerd op de meest recente tournee van Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators. Daarnaast komen ook de beste songs van Slash’s Snakepit, Velvet Revolver en het ‘solo’ album “Slash” voorbij. Met afzonderlijk vele jaren live- en studio ervaring delen de mannen van Slash N’ Roses dezelfde liefde en passie voor stevige muziek en het werk van Slash in het bijzonder. Slash N’ Roses staat voor de authentieke sound en de beleving van een echte Guns N' Roses/Slash show. De performance staat als een huis, de muzikale details kloppen en de passie spat er van af! Dát is Slash N’ Roses!

Queen by Miracle (IT/NL)
Een Nederlandse Queen tribute met een Italiaans sausje. Al ruim 20 jaar staat Miracle gelijk aan ongeëvenaarde kwaliteit en professionaliteit wanneer het aankomt op het zo natuurgetrouw live uitvoeren van de muziek van de legendarische Britse band Queen. De bombastische Queen sound wordt in al haar facetten van het podium geknald. Miracle legt vooral de genuanceerde focus op de inhoudelijke muziek van Queen. Met de Italiaanse Jordan Trey op zang, Rens de Hond, bekend van ‘We Will Rock You - The Musical’ op gitaar, Leon Padmos op keyboards en zang, Bart ‘Dus’ Pellinkhof op bas en Victor Louisa op drums en zang verandert Miracle ieder podium in een Rock Stadion en laat de band je de gouden jaren van Queen herbeleven.

Led Zeppelin by Letz Zeppelin (UK/BE)
Het Belgische Letz Zeppelin is zonder twijfel de beste Led Zeppelin tribute van dit moment. De sound is verbluffend authentiek en met name de zang van Michael Devlin (UK) zorgt voor menig kippenvelmoment. John Bonham herleeft in drummer Bruno Meeus; chaos en souplesse in een zinderende combinatie met het melodieuze en pompende basspel en keyboardspel van Levi Verheijen. Het virtuoze gitaargeweld van Jimmy Page komt probleemloos uit de vingers van gitarist Berre Van Hoeylandt. Sluit je ogen en je waant je midden in de jaren 70 tijdens één van de roemruchte concerten van Led Zeppelin. Open je ogen en je bent getuige van een bruisende rockshow compleet met alle Zeppelin krakers die de muziekwereld blijvend veranderd hebben. Juweeltjes als Immigrant SongHeartbreakerKashmirWhole Lotta Love en natuurlijk Stairway To Heaven worden met zoveel passie en overtuiging gebracht dat het uitblijven van een Led Zeppelin reünie tour gemakkelijk vergeten wordt. Een concert van Letz Zeppelin is een reis door de muziekgeschiedenis van één van de meest toonaangevende bands ooit.

MUSE by The MUSE Experience
De Engelse superband MUSE staat niet alleen bekend om haar unieke sound, aanstekelijke ‘catchy’ arrangementen en sterke interactie met haar publiek, maar ook om de ‘over-the-top’ stadionconcerten met gigantische futuristische decors, lichtshows en special effects. Om deze originele beleving te kunnen evenaren moet je van zeer goede huize komen. En dat kun je de vijf ervaren topmuzikanten van The MUSE Experience wel toevertrouwen. Met schijnbaar het grootste gemak weet deze topband met wereldhits als Plug In Baby, Psycho, Supermassive Black Hole, Time Is Running Out en vele andere juweeltjes het publiek vanaf de eerste tonen vast te pakken en niet meer los te laten tot de laatste tonen zijn uitgestorven.

De festivaltent aan Voorhof 2 in Raalte, is vrijdag 21 juni om 19.30 uur geopend. Het programma start om 20.00 uur. Zaterdag 22 juni gaat de tent open om 14.00 uur en start het programma om 14.30 uur.

Tickets vrijdag 21 juni: € 20,- / dagkassa: € 25,- / early bird-tickets: € 15,- (uitverkocht).
Tickets zaterdag 22 juni: € 20,- / dagkassa: € 25,- / early bird-tickets: € 15,- (uitverkocht).
Combi-tickets voorverkoop: € 35,- / early bird-tickets: € 25,- (uitverkocht).
Vriendenticket (vanaf 10 personen en geldig op vrijdag 21 juni & zaterdag 22 juni): € 29,50 per ticket.
Fysieke tickets: Primera (met uitzondering van combi- en vriendenticket)

(Alle prijzen zijn excl. servicekosten.)