Mother's Finest (USA)

De Amerikaanse superband Mother’s Finest laat de jaren ‘70 en ‘80 herleven met hun wereldhits als o.a. Baby Love en Piece Of The Rock. Mother’s Finest is een unieke band en niet alleen vanwege de bijzondere combinatie van Rock, Funk en Soul. Zij was ruim dertig jaar geleden in het zeer racistische Amerika de eerste zwart/blank gemengde Amerikaanse hitband die de individuele vocale en instrumentale invloeden wist samen te smelten tot een unieke sound waarmee ze vanaf halverwege de jaren ‘70 wereldwijd roem oogstten.  

Mother’s Finest is een in 1974 door het zangersechtpaar Joyce ‘Baby Jean’ Kennedy en Glenn ‘Doc’ Murdock opgerichte Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia. Ze maakte in de zeventiger jaren een aantal indrukwekkende albums, waarop Rock, Funk en Soul tot een aantrekkelijke eenheid werden gebracht. In die tijd was deze originele combinatie van verschillende muziekstijlen zeer opmerkelijk te noemen. Met deze mix en daarbij nog de invloeden van Gospel, R&B en Metal hebben ze menig artiest aan de hand genomen in hun ontwikkeling, zoals o.a. Prince, Lenny Kravitz en Living Color.

Op haar derde album ‘Another Mother Further’ wist Mother’s Finest haar specifieke sound definitief neer te zetten. Het album bevat hits als Baby Love en Piece Of The Rock en hiermee wisten ze wereldwijd de hitlijsten te bestormen en was hun naam regelmatig terug te vinden op de affiches van de grote festivals. In Nederland werd ‘Another Mother Further’ na een zeer geslaagd optreden op Pinkpop een groot succes. Door de jaren heen heeft Mother’s Finest ook een reputatie opgebouwd met hun live optredens waarin niet alleen de muzikale kwaliteiten van ongekend niveau zijn, maar ook hun dynamische presentatie altijd weer zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Videoclips van Mother's Finest:

          

Foto's van Mother's Finest:

Wilt u meer weten over Mother's Finest, neem dan vrijblijvend contact met ons op:

Band naam:
Datum evenement/ feest:
evenement/ feest:
Uw naam:
Uw e-mailadres:
Uw telefoon nummer:
Overige informatie: